Prosjekter

Bytte vindu og dør i Eikestien

21. desember 2023

Rune og Eirik er kommet godt i gang med det store vindus -og dørprosjektet i Eikestien!
Christer og Aleksander åpner avdelinger i Haugesund og Lyngdal

I Eikestien er tømrerbas Rune Monsen og tømrer Eirik Ness Gabrielsen godt i gang med et stort dør -og vindusprosjekt for kunde. Her skal kunden få demontert 2 vindu, skifte ut 22 vinduer, utskiftning av 2 terrassedører og bytte en kjellerdør.

MagnorVinduet er leverandør på dette prosjektet og de er kjent for å lage aluminiumsvinduer -og dører med innvendig trekledning. På dette prosjektet har kunden valgt vindu og dør med 3-lags energiglass, soldempende glass og tilnærmet vedlikeholdsfrie dører. Her er tilvalgene beskrevet mer i detalj:

3-lags energiglass: Energiglass har et selektivt sjikt som holder på romvarmen og slipper solvarmen inn. Resultatet blir da et gunstig inneklima med minimalt energiforbruk og miljøpåvirkning.

Soldempende glass: Spesielt på store vestvendte og sørvendte vindusflater slik som på dette prosjektet, der sollyset kan være intenst, er soldempende glass en smart løsning. Det reduserer effektivt mengden sollys og varme som trenger inn, og gir et mer behagelig inneklima.

Vedlikeholdsfri dør: Døren har en isolert aluminium sandwichkonstruksjon som, ifølge leverandør, er motstandsdyktig mot råte og sopp.

Midt i blinken å bytte vindu og dører

Tømrerbas Rune forteller om en komplisert prosess med demonteringen av vinduene på grunn av måten de tidligere var blitt montert på, men at det var en god utfordring å bryne seg på. Han påpeker at slike utfordringer, og at man aldri helt vet som møter en på nye prosjekt, er noe av som driver han i arbeidshverdagen og hvorfor yrket er så spennende.

Tømrer Eirik må si seg enig i uttalelsene til Rune og legger til at prosjekter med å bytte vinduer og dører er noe han liker veldig godt.