Tjenester

Vindu og dører

Vinduer og dører er mer enn bare praktiske elementer. De er nøkkelen til å skape lyse og innbydende atmosfærer, samtidig som de gir beskyttelse og forbedrer energieffektiviteten. 

Når bør jeg bytte vinduer og dører?

Vinduer og dører kan du vinne mye energi på, og god tetting er kanskje det aller viktigste tiltaket når det gjelder etterisolering.  Vi bygger alltid med fokus på energieffektivitet, så du kan redusere energikostnadene og få et mer bærekraftig hjem.

Våre dører og vinduer er alltid åpne når du trenger hjelp til å fornye dine.

Fem gode grunner til å skifte vinduer og dører

Energibesparelse

Ved å bytte vinduer kan du redusere varmetapet og senke energiforbruket i hjemmet ditt. Moderne vinduer forhindrer varmelekkasje og kan også ha termiske brudd i rammen for å hindre kuldebroer, som kan føre til betydelige mindre kostnader til oppvarming i det lange løp.

Bedre inneklima

Nye vinduer kan bidra til å forbedre inneklimaet ved å redusere trekk. De kan også ha bedre lydisolasjon, så du får et mer stille og rolig hjem. I tillegg kan moderne vinduer ha belegg som reduserer UV-stråling, noe som kan beskytte møbler og interiør fra falming.

Økt komfort

Nye vinduer er vanligvis enklere å bruke. Bedre låse- og åpningsmekanismer, enklere rengjøring og mer effektive vindusåpningsalternativer kan gjøre det mer praktisk og behagelig å bruke vinduene i hjemmet ditt.

Bedre sikkerhet

Gamle vinduer kan ha svekkede sikkerhetsfunksjoner og kan være lettere å bryte gjennom. Ved å skifte til moderne vinduer med bedre låsemekanismer, kan du øke sikkerheten i hjemmet ditt og redusere risikoen for innbrudd.

Økt verdi

Vurderer du å selge hjemmet ditt i fremtiden, kan nye vinduer være en attraktiv funksjon. Energibesparelser, bedre inneklima og økt komfort er alle faktorer som kan tiltrekke seg kjøpere og potensielt øke verdien på eiendommen din.

Har du noen spørsmål?

Sjekk ut vår FAQ om vinduer og dører lenger nede på siden. Der har vi svart på de vanligste spørsmålene vi får.

Hva slags vinduer bør jeg velge?

Gulv til tak eller bare et lite baderomsvindu? Moderne eller tradisjonelle? Tre eller aluminium? Før du velger vindu bør du stille deg spørsmålet om hvor mye vedlikehold du er villig til å utføre.

Trevinduer har lange tradisjoner i Norge, men krever jevnlig vedlikehold. Velger du derimot vinduer hel- eller delvis kledd i aluminium, slipper du dette.

Våre erfarne tømrerteam hjelper deg med å velge de perfekte vinduene og dørene som passer til ditt hjem og dine behov. Vi tar hensyn til estetikk, funksjonalitet og bærekraftige løsninger for å sikre at resultatet er en perfekt harmoni mellom stil og ytelse.

Våre leverandører

Å investere i vinduer og dører er en langsiktig beslutning, derfor fokuserer vi på å levere produkter av høy kvalitet. Alternativene våre er produsert med de beste materialene og den nyeste teknologien for å sikre holdbarhet og god isolasjonsevne. Vi samarbeider med anerkjente leverandører som deler vår lidenskap for håndverk og kvalitet, så du kan være trygg på at du får produkter som varer i mange år.

Uansett om du er ute etter tradisjonelle vinduer og dører som passer perfekt til en gammel eiendom, eller moderne og elegante alternativer som gir en frisk touch til et moderne hjem, ordner vi det.

Nordan

Vinduer fra A til Å

Gilje vinduer og dører

Drømmer du om vinduer fra gulv til tak?

Enova

Energivalg som er gode å leve med

Når bør jeg bytte vinduer?

Vinduer og dører kan du vinne mye energi på, og god tetting er kanskje det aller viktigste tiltaket når det gjelder etterisolering.  Vi bygger alltid med fokus på energieffektivitet, så du kan redusere energikostnadene og få et mer bærekraftig hjem.

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Vi får mange spørsmål i forbindelse med skifte av vinduer og dører. Her er noen av de mest vanlige.

Hva koster det å bytte vinduer?

Pris på å bytte vinduer ligger mellom kr. 15.000,- og kr. 35.000,- i snitt pr vindu, inkl. mva. Prisen påvirkes av mange faktorer. For eksempel vil det ha betydning hvor mange vinduer du ønsker byttet. Prisen pr. vindu går nedover etter hvor mange vinduer som skal byttes ettersom tilriggingskostnader da kan deles på flere vinduer. Prisen påvirkes også av størrelse, åpningsfunksjon og glasskvalitet, i tillegg til det designet og materialvalgene du ønsker. 

Et vindu med 2 lags glass og fabrikkmalt treoverflate vil gi mer vedlikeholdskostnad og mindre strømbesparelse, men vil likevel gi langt bedre energieffektivitet enn vinduer fra 80 og 90 tallet. 

Et vindu med pulverlakkerte aluminiums beslag utvendig og med 3 lags glass, vil ha høy kostnad, men har lave vedlikeholdskostnader og større strømbesparelse.

Dersom du ønsker å endre størrelsen på vinduene, vil det være nødvendig å bygge om veggen vinduet står i, noe som medfører økte kostnader.

Det billigste er å bytte ut vinduer med samme størrelse og lik type vindu som du har fra før. For eksempel at du bytter et vanlig toppsving vindu fra -80 tallet med et energieffektivt moderne toppsvingvindu i akkurat samme størrelse.

Hvilke kostnader er inkludert?

I våre gjennomsnittsjobber tar vi vanligvis med stillaser, riving, borttransport og sanering av de gamle vinduene. I tillegg så tetter vi vindsperre på utsiden mot det nye vinduet, vi isolerer mellom vindu og vegg, samt at vi tetter den innvendige dampsperren mot foringen på vinduene. Denne tettingen vil også påvirke strømforbruket, da produkter og metoder i dag er mye bedre enn tidligere.

Vi besørger som oftest ny belistning på utsiden og på innsiden.

Hva kan jeg gjøre selv?

Hvis du ønsker besparelser i forbindelse med bytte av vinduer, så er et aktuelt tiltak at du selv tar hånd om borttransport av de gamle vinduene til et godkjent mottak.

En annen mulighet er, om du er litt nevenyttig, at du selv besørger montering av det innvendige listverket.

Selve rivningen av de gamle vinduene, monteringen og tettingen av de nye vinduene, anbefaler vi å overlate til kompetente fagfolk.

Hva påvirker prisen?

Hvis det må gjøres justeringer, at vinduet skal være litt større eller mindre enn det som satt der fra før, blir jobben mer komplisert og vil koste litt ekstra.

 

Vinduer til boliger leveres i forskjellige kvaliteter som påvirker prisen:

  • Pvc vinduer er rimelige vinduer
  • Fabrikkmalte trevinduer
  • Aluminiums belagte trevinduer
  • Aluminiums belagt komposittvinduer med innvendig treoverflate

 

Forskjellige kvaliteter/funksjoner i vindu som påvirker prisen:

  • Mindre vedlikeholdsbehov: Utvendig aluminium belagte trevindu
  • Støydempende vindu
  • Sollys dempende vindu
  • Brannspredningsdempende vindu

 

En fordyrende faktor kan også være at vinduet er vanskelig å komme til, og at man for eksempel må ha lift for å gjøre jobben.

Hvilke energibesparelser kan jeg regne med?

Det kan være større energigevinster ved å bytte vindu, alt etter hvor gamle vinduer du har og hvor godt vindtettet de gamle vinduene er utvendig mot veggen ellers. U verdi ligger i dag normalt mellom 0,8-1,2 for vinduer i eneboliger, i 1987 så kunne u-verdien for vindu ligge opp mot 2,7. 

Kravene og deretter metodene og produktene for å tette omkring vinduene er også veldig skjerpet siden den gang slik at du vil også ha betydelig bedre vindtetting omkring de nye vinduene enn du sannsynligvis har omkring eldre vinduer. Hvor godt vinduene er tettet mot veggen har stor betydning for energibesparelser med tanke på oppvarming.

2- eller 3-lags glass?

Det er i hovedsak to alternativer mht. valg av glass til vinduer: 2 eller 3 lag. Antall lag vil påvirke hvor mye varmetap du får gjennom vinduene. 3 lags vinduer koster litt mer enn 2 lags glass, men forskjellen er så vidt liten at investeringen vil være spart inn i løpet av noen år gjennom lavere strømkostnader.

3-lags glass slipper ut så lite varme at det på kalde og vindstille dager kan oppstå dugg på utsiden av vinduet. Dette er kun et tegn på god kvalitet, og kan unngås ved valg av antidugg-glass.

Frøiland Bygg-metoden

Å investere i fornying av bolig kan bety mye penger for de fleste av oss. For noen kan det også tære på nattesøvnen. Engstelsen bunner ofte i mangel på kjennskap til prosessen – dette vil vi gjøre noe med!

Enten du skal i gang med en total makeover eller bare vil bytte et par vinduer, kan du sjekke ut vår hjemmesnekrede 5-stegs metode for hvordan vi løser et oppdrag.