Tjenester

Etterisolering av kledning

Mindre varmetap, økt komfort, bedre innemiljø, miljøvennlig — og økt verdi.

Bytte kledning? Da kan det lønne seg å etterisolere først!

Etterisolering ved skifte av kledning anbefales for alle boliger som er bygd før 1980, men kan også være gunstig for nyere hus. Ved å legge til 5-10 cm med isolasjon får du isoleringsegenskaper på nivå med moderne boliger, forutsatt at også vinduer og dører isolerer godt.

Kledning

Fem gode grunner til å etterisolere

Vurderer du å bytte kledning skal vi hjelpe deg å se hva som er best for din bolig. Er det ikke nødvendig med skifte av kledning, vil vi heller ikke råde deg til å gjøre det. Det er en viktig del av vår kvalitetssikring. Oppdager vi derimot forhold som gjør kledningskifte nødvendig, sørger vi for at leveransen er på topp.

Mindre varmetap

Etterisolering bidrar til å redusere varmetapet gjennom veggene. Dette kan føre til lavere oppvarmingskostnader og bedre energieffektivitet i hjemmet ditt. Ved å forbedre isolasjonen kan du holde på varmen bedre og dermed redusere behovet for å bruke oppvarmingssystemet.

Økt komfort

Bedre isolasjon vil gjøre innendørs temperaturen mer jevn og behagelig. Du vil oppleve færre kalde områder nær vinduene og veggen, og mindre trekk i rommene. Det kan også redusere støy fra utendørsområdet.

Bedre innemiljø

Etterisolering kan bidra til å forhindre fuktighet og kondensproblemer i veggene. Dette kan redusere risikoen for mugg- og soppvekst, og dermed forbedre innemiljøet og redusere risikoen for helseproblemer knyttet til dårlig luftkvalitet.

Miljøvennlig

Bedre isolasjon bidrar til å redusere det totale energiforbruket i hjemmet ditt. Dette kan bidra til å redusere utslippene av drivhusgasser og dermed ha en positiv innvirkning på miljøet.

Økt verdi

Etterisolering av huset kan også øke verdien på eiendommen. Potensielle kjøpere vil se på bedre energieffektivitet som en fordel, og det kan være et salgsargument hvis du noen gang bestemmer deg for å selge huset ditt.

Fun fact!

Visste du at det er bedre å isolere fra utsiden enn innsiden?

Å isolere fra utsiden av huset reduserer varmetap, hindrer kondensdannelse, beskytter mot kuldebroer og gir bedre lydisolering. Du vil aldri få det samme gode resultatet når du isolerer fra innsiden som på utsiden.

Trenger du flere gode råd eller hjelp til etterisolering?

Frøiland Bygg-metoden

Å investere i fornying av bolig kan bety mye penger for de fleste av oss. For noen kan det også tære på nattesøvnen. Engstelsen bunner ofte i mangel på kjennskap til prosessen – dette vil vi gjøre noe med!

Enten du skal i gang med en total makeover eller bare vil bytte et par vinduer, kan du sjekke ut vår hjemmesnekrede 5-stegs metode for hvordan vi løser et oppdrag.