Når bør du skifte kledning på huset ditt?

På Madla var Rune Monsen og Eirik Ness Gabrielsen nylig ute og skiftet kledning på et hus.

Utvendig kledning holder i mange år, men det stadig mer ekstreme været øker risikoen for råte og fuktskader – derfor bør du regelmessig sjekke kledningens tilstand. Det er ikke nødvendig å skifte kledning før du oppdager råte, sprekker eller fuktskader.

Du kan finne ut om kledningen har råte- eller fuktskader ved å stikke en skarp gjenstand mot den. Hvis kledningen er myk og gir etter, er dette tegn på fuktskader og kledningen burde skiftes for å unngå større skader og dyre reparasjoner.

Når du skifter kledning er det ofte lurt å også etterisolere. Dette anbefales for alle boliger som er bygd før 1980. Eldre boliger har som regel ikke mer enn bare fem cm isolasjon i veggene. Ved å legge til 10-15 cm med isolasjon får du isoleringsegenskaper på nivå med moderne boliger, forutsatt at også vinduer og dører isolerer godt.

Kontakt oss på tilbud@fbygg.no hvis du ønsker at vi skal sjekke ditt hus og kledning.

Oddgeir BjånesNytt vind skal erstatte det gamle